Αποκλειστικοσ  αντιπροσωποσ

Εργοστάσιο Παραγωγής:

Θέση Δένδρο Αγρινίου,

Τ.Κ. 30100

Τηλέφωνο: 26410 44510   

Κινητό: 6973051984   

Φαξ: 26410 54262


E-mail: info@newdbhellas.gr

ΚΡΑΜΠΟΚΟΥΚΗΣ Ε.Π.Ε. Για όλη την Ελλάδα
Αρχική Κατασκευές Επικοινωνία
Κραμποκουκησ επε - προκατ σπιτια

Copyright © 2008 - 2022 Newdb Hellas - All Rights Reserved / Website Design & Development: Viber

Οικολογικο συστημα δομησησ Αρχική - NewdbHellas

Κραμποκούκης Ε.Π.Ε.


Newdb Hellas Under Construction Αρχική - NewdbHellas Αρχική - NewdbHellas ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ House-newdb-technology

Το d.b. είναι μια ενιαία κατασκευή (τούβλο) από πυρήνα MDF και επικολλώμενα πανέλα OSB  εξηλασμένης πολυστερίνης σε μορφή τούβλου δύο διαστάσεων.

 

 

 

 

 

Σχήμα 1

 

 


Σχήμα 1

Η εφεύρεση αφορά σύνθετο δομικό στοιχείο από υλικό MDF (μοριοσανίδα) η οποία τοποθετείται στο κέντρο και επικαλύπτεται στις δύο πλευρές με πανέλα από OSB (συμπιεσμένα τεμάχια ξύλου) και εξηλασμένης πολυστερίνης στο μέσον.

 Το δομικό στοιχείο το οποίο προσφέρεται σε διαστάσεις τούβλου που χρησιμοποιείται για ξηρά δόμηση οικιών αντί του κλασικού τούβλου που είναι κεραμικό ή του πλίνθου από τσιμεντοειδές υλικό, τα οποία απαιτούν λάσπη ή κόλλα για να σταθεροποιηθούν.

 Παρόμοια δομικά στοιχεία από σύνθετο υλικό MDF που είναι η γνωστή μοριοσανίδα ή ινοσανίδα και πανέλα εξηλασμένης πολυστερίνης με επικάλυψη OSB που είναι συμπιεσμένα τεμάχια ξύλου (Oriented strand board) δεν έχουν παραχθεί και δεν βρίσκονται στην αγορά μέχρι σήμερα εκτός από το d.b. Συναρμολογούνται εύκολα με το χέρι ακολουθώντας τον μεταλλικό οδηγό στο δάπεδο.


Σχήμα 2

Με τη χρήση του δομικού στοιχείου ξηράς δόμησης, είναι δυνατή η συναρμολόγηση της εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας μιας οικίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. 3 ημέρες), καθώς τα δομικά στοιχεία τοποθετούνται εύκολα με το χέρι, χωρίς σταθεροποιητικό υλικό, από οποιονδήποτε ανειδίκευτο εργάτη.

  

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ db

 Το MDF, το οποίο διατίθεται σε μεγάλα φύλλα, κόβεται και προετοιμάζεται από μια μηχανή κοπής, ενώ παράλληλα, σε άλλες μηχανές, γίνεται υπό πίεση κόλλημα του φύλλου πολυστερίνης με τα φύλλα μέσα και έξω του ΟΣΒ (σχήμα 1).  

  Όλα τα μέρη κόβονται με ακρίβεια στις σωστές διαστάσεις που έχει το τούβλο και επικολλώνται κατάλληλα σε 140-150 oC, στις δύο πλευρές του MDF. Επιπλέον για ασφάλεια γίνεται αγκύρωση με ατσάλινα αντεπίστροφα καρφιά. Στο σχήμα που ακολουθεί φαίνεται η δομή του νέου αυτού υλικού σε τομή, το οποίο αποτελείται από στρώσεις MDF (ινοσανίδα) που αποτελεί τον πυρήνα. Εκατέρωθεν της ινοσανίδας τοποθετείται πανέλο από εξηλασμένη πολυστερίνη συμπιεσμένη από φύλλα OSB (συμπιεσμένα τεμάχια ξύλου), τα οποία επικολλώνται μέσα και έξω εκατέρωθεν του MDF με ειδική κόλλα (150 oC) στην πρέσα και σταθεροποιούνται με ατσάλινα καρφιά. Έτσι η συνεκτικότητα των υλικών του πυρήνα  και των δύο πανέλων  αποτελεί ενιαίο υλικό (τούβλο), έτοιμο προς χρήση (σχήμα 3).  Σχήμα 3

 Τα τεμάχια MDF και OSB με την εξηλασμένη πολυστερίνη ενδιάμεσα, κόβονται, ανάλογα τις διαστάσεις από ειδικά μηχανήματα κοπής ενώ η συμπίεσή τους και το κόλλημα γίνεται από ειδικές πρέσες.

 Οι επιφάνειες μετά την τοποθέτηση προετοιμάζονται για βαφή με επικάλυψη γυψοσανίδας.

 Τα υλικά από τα οποία παρασκευάζεται το d.b. είναι σύγχρονα και αξιόπιστα, τα οποία έχουν υποστεί με επιτυχία τους σχετικούς ελέγχους (TEST V313) και ανταποκρίνονται πλήρως στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίδραση στη φωτιά (ΕΝ 13501-1), σε θέματα υγιεινής (ΕΝ ISO), ποιότητας και θερμικής αγωγιμότητας (ΕΝ 13164), ενώ όλα φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά (ISO Certificate) που αποδεικνύουν και την καταλληλόλητά τους για τη χρήση τους στην τεχνολογία d.b.


ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΟ d.b.

 

Τα «τούβλα» τοποθετούνται επί μεταλλικού οδηγού στο δάπεδο αφήνοντας τα κενά για κουφώματα (πόρτες και παράθυρα) και απαρτίζουν την εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία στις κατοικίες.

 Τα «τούβλα» συναρμολογούνται ακολουθώντας έναν οδηγό στο δάπεδο από ατσάλινο δοκό και δομούν το σύνολο της τοιχοποιίας χωρίς να υπάρχει λόγος ύπαρξης υποστυλωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα ή μεταλλικών δοκών (για χαμηλά κτίρια), ενώ η οροφή από συνθετικό υλικό πατά στην τοιχοποιία και στερεώνεται.


Σχήμα 4


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ & ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΒΛΟ d.b.

 

Το δομικό στοιχείο d.b. αποτελείται από σύνθετα υλικά που το κάνουν εύκολο στη χρήση του για γρήγορη οικοδόμηση κατοικιών, ενώ για χαμηλά κτίρια (ύψους 7,5 μ) δεν απαιτείται χρήση σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα ή σιδηροδοκούς, το οποίο απαιτείται για πολυώροφα κτίρια (σύμμικτες κατασκευές) με αντίστοιχη συμπεριφορά. To MDF (2) (σχήμα 1), αποτελεί τον «πυρήνα» του δομικού στοιχείου που ακολουθεί τον οδηγό, ενώ οι επικαλύψεις από το στοιχείο (1) (σχήμα 1) προσδίδουν την απαιτούμενη μόνωση.

 Το δομικό στοιχείο d.b. αποτελείται από υλικό MDF εξαιρετικής αντοχής, που αποτελεί τον πυρήνα του, ενώ η εξηλασμένη πολυστερίνη που επικολλάται εκατέρωθεν του MDF σε μορφή πανέλου από φύλλα OSB και πολυστερίνης, η οποία παράγεται σε αυτή τη μορφή τυποποιημένα, προσφέρει μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά.  

 Το πλεονέκτημα του δομικού υλικού ξηράς δόμησης είναι ότι διατίθεται σε δύο μεγέθη «τούβλου». Ανάλογα των αναγκών πλήρωσης της τοιχοποιίας, τα «τούβλα» κόβονται με ηλεκτρικό πριόνι σε ανάλογου μεγέθους τεμάχια και δεν απαιτείται συγκολλητικό υλικό για τη σταθεροποίησή τους. Συνεπώς, αφού η δόμηση γίνεται χωρίς συγκολλητική κόλλα ή λάσπη, ο χρόνος δόμησης είναι πολύ μικρός συγκριτικά με άλλες μορφές δόμησης.

 Το συγκεκριμένο υλικό που αποτελεί το ενιαίο τούβλο, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία για θερμική αντοχή και αντοχή σε θλίψη και θραύση.  Με το d.b. (δομικό στοιχείο ξηράς δόμησης) επιτυγχάνεται μεγάλη αντοχή σε θλίψη, κάμψη και εφελκυσμό που συνεπάγεται μεγάλη έως τεράστια αντοχή σε σεισμό και μεγάλη θερμομονωτική ικανότητα. Το δομικό στοιχείο d.b. παράγεται σε δύο μόνο διαστάσεις για ευκολία χειρισμού.

 Πλεονεκτήματα d.b. - Οικολογική κατασκευή - Αντισεισμική προστασία - Υψηλοί δείκτες θερμομόνωσης και υγρομόνωσης.

Πλεονεκτήματα της σύγχρονης δόμησηςΤο σύστημα δόμησης New d.b. διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.Ο έλεγχος ποιότητας του δομικού στοιχείου db έχει γίνει αντικείμενο έρευνας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Η εξασφάλιση της ποιότητας δεν είναι µια αφηρηµένη έννοια. Αποτελεί προϋπόθεση για την εταιρία μας, όπου μέσα από μια σειρά μελετών προσφέρει ένα από τα καλύτερα δομικά στοιχεία στον κόσμο.

 Έχοντας πάντα ως γνώμονα την προσφορά άριστων σπιτιών, η εταιρεία μας έχει υιοθετήσει και ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, εφαρμόζοντας τις πιο αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου.

   isogeia-katoikia.jpg

ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΜΕ d.b. (ΤΟΥΒΛΟ)

steel.jpg skirodema.jpg

ΣΥΜΜΙΚΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ d.b.(ΤΟΥΒΛΟ) ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΟΚΟΥΣ

ΣΥΜΜΙΚΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ d.b. (ΤΟΥΒΛΟ) ΜΕ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

two-storey.jpg

ΔΥΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Ή ΣΙΔΗΡΟΔΟΚΟΥΣ

Πιστοποίηση ISO και μελέτες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο συντελεστής θερμομόνωσης που προέκυψε από τη μελέτη θερμικής συμπεριφοράς συστήματος δόμησης πρότυπων κατοικιών είναι κ=0.298 kcal/m2h* C