Αποκλειστικοσ  αντιπροσωποσ

Εργοστάσιο Παραγωγής:

Θέση Δένδρο Αγρινίου,

Τ.Κ. 30100

Τηλέφωνο: 26410 44510   

Κινητό: 6973051984   

Φαξ: 26410 54262


E-mail: info@newdbhellas.gr

ΚΡΑΜΠΟΚΟΥΚΗΣ Ε.Π.Ε. Για όλη την Ελλάδα
Αρχική Κατασκευές Επικοινωνία
Κραμποκουκησ επε - προκατ σπιτια

Copyright © 2008 - 2023 Newdb Hellas - All Rights Reserved / Website Design & Development: Viber

Οικολογικο συστημα δομησησ Αρχική - NewdbHellas

Κραμποκούκης Ε.Π.Ε.


Newdb Hellas Under Construction Αρχική - NewdbHellas Αρχική - NewdbHellas

Τι είναι το Οικολογικό Σύστημα Δόμησης;

Το Οικολογικό Σύστημα Ξηράς Δόμησης είναι ένα καινοτόμο σύστημα στο οποίο  τα στοιχεία δόμησης είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια και αρμόζουν με αρσενικό - θηλυκο και από τις 4 πλευρές. Χρησιμοποιούνται για τοίχους και σκεπές σε οικιστικές κατασκευές. Τα τυποποιημένα τούβλα αποτελούνται από έναν ξύλινο πυρήνα που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο μονωτικά στρώματα πολυστυρενίου με εξωτερική επικάλυψη πλάκας προσανατολισμένων σωματιδίων (OSB) κλάσεως 3.

Αποτελούνται απο ένα σύνολο σύγχρονων και αξιόπιστων υλικών, τα οποία έχουν υποστεί με επιτυχία τους σχετικούς ελέγχους (TEST V313) και ανταποκρίνονται πλήρως στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίδρασή τους στη φωτιά (ΕΝ13501-4), σε θέματα υγιεινής (ΕΝ120), ποιότητα και θερμική αγωγιμότητα (ΕΝ 13164), ενώ φέρουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά (ISO Certificate) που αποδεικνύουν και την καταλληλότητα για τη χρήση τους.


Είναι ενεργειακά αποδοτικό;

Ένα σπίτι κατασκευασμένο απο το νέο δομικό υλικό προσφέρει υψηλά επίπεδα μόνωσης. Η ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση και τη ψύξη σπιτιού μπορεί να μειωθεί μέχρι 85%.


Αποτελέσματα, μετά απο μελέτες της νέας τοιχοποιιας (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ), μας δείχνουν ότι για να διαπεράσει 1 βαθμός C (κατά τη διάρκεια μιας θερμής καλοκαιρινής ημέρας) το σώμα της τοιχοποιίας, χρειάζεται πάνω απο 4 ώρες. Ο συντελεστής που προέκυψε μετά απο τη μελέτη θερμικής συμπεριφοράς του συστήματος είναι: K=0,29kcal/m2h.


Πόσο οικολογικά είναι;

Ένα σπίτι κατασκευασμένο με την τεχνολογία μας προσφέρει υψηλά επίπεδα μόνωσης και αντοχής, και είναι εξαιρετικά αεροστεγές. Η ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση και την ψύξη ενός σπιτιού μπορεί να μειωθεί έως και 85%.

Η μόνωση πολυστυρενίου που χρησιμοποιείται αποτελείται από ελαφρύ  σκληρό αφρώδες υλικό με σύνθεση 95% αέρα, και είναι ανακυκλώσιμη. Η μόνωση μέσω αφρού χρησιμοποιεί ένα ενεργό συστατικό που δεν διαδίδει χλωροφθοράνθρακες (CFC), δεν απειλεί το στρώμα του όζοντος της γης και δεν εκπέμπει επιβλαβή αέρια. 

Το OSB των τούβλων παρασκευάζεται από ανανεώσιμες πηγές που χρησιμοποιούν κατά το 90% δέντρα νέων καλλιεργειών. Είναι προϊόντα βιομηχανικού σχεδιασμού και κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη, το οποίο σημαίνει λιγότερα απόβλητα εργοταξίου.


Πόσο γρήγορο θα είναι το κτίσιμο;

Η ανέγερση είναι γρηγορότερη από τις παραδοσιακές μεθόδους και από κατασκευές κτιρίων με σκυρόδεμα. Μια εκπαιδευμένη ομάδα μπορεί να κτίσει ένα ολόκληρο σπίτι σε εννιά εβδομάδες. 


Χρειάζεται άδεια οικοδομής;

Τα προκάτ σπίτια απαιτούν την έκδοση οικοδομικής άδειας. Το κόστος έιναι αρκετά μικρότερο σχετικά με τις συμβατικές κατασκευές, λόγω των μειωμένων εισφορών στο ΙΚΑ.
Η θεμελίωση που απαιτείται για τα συγκεκριμένα κτίρια είναι ελαφρύτερης κατασκευής καθώς τα φορτία που δέχεται απο την οικοδομή είναι σημαντικά ελαφρύτερα σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.
Έτσι επιτυγχάνεται επιπλεόν μείωση που μπορεί να φθάσει το 25%.


Πόσο κοστίζει το νέο δομικό στοιχείο;

Η τιμή καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων, του αριθμού των ορόφων και των εξόδων μεταφοράς. Η τελική τιμή προσφέρεται κατόπιν αξιολόγησης των τελικών σχεδίων και του τελικού προορισμού. Το συνολικό κόστος προκαθορίζεται από την αρχή με ακρίβεια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα του ορθού προϋπολογισμού, αποκλείοντας μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το συνολικό κόστος κατασκευής να είναι πολύ μικρότερο.


Είμαι ιδιοκτήτης και επιθυμώ να κτίσω ένα σπίτι με τα newdb. Μπορεί να γίνει προσαρμογή των αρχικών σας αρχιτεκτονικών σχεδίων, ή μπορείτε, με τη βοήθεια της εταιρίας μας, να επιλέξετε ανάμεσα στα πολλά έτοιμα ή ειδικά φτιαγμένα σχέδια που διαθέτουμε. Μπορούμε να κτίσουμε το σπίτι σας από την αρχή ως το τέλος, ή να εστιάσουμε στις περιοχές που εσείς επιθυμείτε.Για τους κατασκευαστές (μηχανικοί, εργολάβοι κλπ)


Είμαι κατασκευαστής (μηχανικός, εργολάβος κλπ) και θέλω να κτίσω ένα σπίτι με τα newdb. Πως πρέπει να ξεκινήσω;

Το πρώτο βήμα είναι ο προσδιορισμός των αναγκών και του χρονοδιαγράμματός σας. Αφού υποβληθούν τα τελικά σχέδια, θα καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

 
Για την παραγωγή και την αποστολή απαιτείται μια αρχική κατάθεση, και η τελική εξόφληση θα γίνει με την παράδοση. Σε περίπτωση που χρειαστεί εκπαίδευση, η εταιρία μας θα παρέχει επιτόπιο εκπαιδευτή, ο οποίος θα είναι παρόν από την αρχή έως την ολοκλήρωση των εργασιών. 
Τα τυποποιημένα τούβλα μεταφέρονται και παραδίδονται απευθείας στο εργοτάξιο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα δομικά υλικά που απαιτούνται για το έργο. Στην όλη διαδικασία δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου απόβλητα και δεν παρουσιάζονται θέματα μη αποτελεσματικότητας.


Ποια είναι η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής;

Η κατασκευή ενός οικοδομήματος ξεκινάει με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, όπου απαιτείται η μετατροπή των υφιστάμενων σχεδίων. Οι τελικές μετατροπές θα προσδιορίσουν την ποσότητα των απαιτούμενων τούβλων για κάθε επίπεδο, καθώς και τον ακριβή αριθμό κάθε σχήματος (ευθύ, ταυ, γωνίας κλπ.).
Αφού τα σχέδια υπογραφούν από τον κατασκευαστή, τον μηχανικό, τον ιδιοκτήτη και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη, προγραμματίζεται η παραγωγή των τούβλων. Κατόπιν την αρχικής κατάθεσης, τα τούβλα παράγονται και αποστέλλονται στο εργοτάξιο για εγκατάσταση.


Πόσο ανθεκτικά τα σπίτια;

Τα  δομικά μας υλικά έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αντισεισμικές τους ιδιότητες. Επειδή οι εσωτερικοί τοίχοι συνενώνονται με τους εξωτερικούς και βιδώνονται σε ένα ελεύθερο πλαίσιο ενισχυμένου σκυροδέματος, η κατασκευή δεν μπορεί να στραβώσει, να λυγίσει ή να ασκήσει ροπή κατά τη διάρκεια σεισμικών δονήσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ταυτόχρονα, τα υλικά που εφαρμόζει η εταιρεία μας, απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη απο την όποια συντήρηση και εγγυώνται την υψηλή αντοχή στις πλέον δύσκολες καιρικές συνθήκες.


Πως αντιδρούν στη φωτιά;

Τα περισσότερα δομικά υλικά θα καούν σε περίπτωσης βαριάς πυρκαγιάς αντίθετα με τα δικά μας τα οποία πληρούν και ξεπερνούν όλους τους γνωστούς κώδικες κατασκευής σχετικά με την ανθεκτικότητα στη φωτιά. 
Χρησιμοποιούμαι αποκλειστικά πλάκες προσανατολισμένων σωματιδίων (OSB) κλάσεως 3 και εξιλασμένη πολυστυρίνη, στα οποία έχουν εφαρμοστεί επιβραδυντικές ουσίες ενάντια στην εξάπλωση πυρκαγιάς. Με την πρόσθεση γυψοσανίδας πάχους 12,5χιλ στους εσωτερικούς τοίχους, αυξάνεται η ανθεκτικότητα στη φωτιά πέρα των κοινών προτύπων και βασικών προδιαγραφών.


Είναι συμβατά με άλλα δομικά συστήματα;

Τα τυποποιημένα τούβλα είναι συμβατά με άλλα δομικά συστήματα. Οι τοίχοι μπορούν να εφαρμόζουν σε διαφορετικά υλικά θεμελίου, συμπεριλαμβανομένου του σκυροδέματος.


Ποια είναι η καμπύλη εκμάθησης για την ομάδα μου σχετικά με την κατασκευή με τα τη νέα τεχνολογία;

Για επαγγελματίες στον τομέα των κατασκευών που είναι εξοικειωμένοι με τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, η εκμάθηση του οικολογικού συστήματος δόμησης δεν είναι δύσκολη. Σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας διατίθεται επιτόπια τεχνική υποστήριξη στους κατασκευαστές, οι οποίοι μπορούν επίσης να μάθουν τις τεχνικές εγκατάστασης σε τρέχοντα έργα στην Ελλάδα.


Ως κατασκευαστής, πόσα χρήματα μπορώ να εξοικονομήσω με το νέο οικολογικό σύστημα δόμησης; 

Οι κατασκευαστές γλυτώνουν χρήματα μέσω επίπεδων δεμάτων αποστολής και μειωμένου κόστους κατασκευής και εργασίας. Δεν απαιτείται βαρύς εξοπλισμός ή μεγάλες ομάδες εργατοτεχνιτών, και ο χρόνος περάτωσης μιας ολοκληρωμένης κατασκευής είναι κατά το 75% λιγότερος σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να μειώσουν τα απόβλητα εργοταξίου.
Συχνές ερωτήσεις

Πίσω